Βραδιά του Ερευνητή 2022

Για άλλη μια χρονιά, το ΙΤΕ μας προσκαλεί στη Βραδιά του Ερευνητή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 17.00-23.00 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, στα Βασιλικά Βουτών στο Ηράκλειο.

Μέσα από πολλαπλές δράσεις και δρώμενα, όπως ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις στα ερευνητικά εργαστήρια, παρουσίαση νέων καινοτόμων τεχνολογιών και πειραμάτων, online ραντεβού του κοινού με ερευνητές του ΙΤΕ, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια, quiz για τους μικρούς μας φίλους και πολλές εκπλήξεις ακόμη, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τον μαγικό κόσμο της Έρευνας, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας!

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της έρευνας, θα παρουσιαστεί το έργο Μήνυμα στο Μπουκάλι/ Message in a Bottle (MiB), για το οποίο συνεργάζονται συνεργάζονται η Γ.Ε.Α. Α.Ε. (Lyrarakis Wines), το Ι.Τ.Ε.-ΙΠ (Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων/ FORTH-Institute of Computer Science) και η Baked Advertising, με τη φιλική συμμετοχή της Beupset.

Πρόκειται για μία καινοτόμα εφαρμογή, μέσω της οποίας ο καταναλωτής ελέγχει την αυθεντικότητα μιας φιάλης Λυραράκη, παρακολουθεί τη διαδρομή κάθε κρασιού από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι και βρίσκει προτάσεις συνδυασμών με φαγητό.